با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.دو عامل قطعی دوباره گاز واحدهای سیمانی در فصل سرما و همچنین رشد قیمت انرژی در گرانی سیمان تاثیر داشته است. قیمت پایه عرضه سیمان در بورس کالا با رشد نزدیک به ۱۴ درصد همراه شده است. قیمت جدید سیمان تیپ ۲ فله بر اساس ابلاغیه بورس کالا حدود ۳۹۷ هزار تومان اعلام شده است. نکته جالب توجه اینکه در هفتههای گذشته برای خرید سیمان از بورس کالا رقابت شکل گرفته است و رشد قیمت سیمان نسبت به قیمتهای پایه را به دنبال داشته است. برای نمونه نمودار قیمتی سیمان تهران در این گزارش را شاهد هستیم. این موضوع در نتیجه ضعف عرضه و بالا ماندن تقاضا رخ داده است.
تقاضای سیمان احتمالا با حرکت به سمت ساخت مسکن ملی در میانمدت میتواند افزایش یابد. از طرفی سمت عرضه سیمان با مشکل مواجه است. قطعی برق تابستان و همچنین قطعی گاز در فصل زمستان عملا ظرفیت تولید سیمان در کشور را ۲۰ درصد کاهش داده است. سیمان صنعتی انرژیبر بوده و بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ کیلووات ساعت انرژی برق و ۱۰۰ تا ۱۲۰ مترمکعب گاز طبیعی برای تولید هر تن سیمان و کلینکر مصرف میشود. بر این اساس در قطعی برق و گاز باید در انتظار کاهش عرضه بود؛ اتفاقی که احتمالا بیشتر در این هفتهها مشاهده خواهد شد.
در انتظار بودجهی ۱۴۰۱
انتظار برای ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۱ از سوی دولت به مجلس وجود دارد. احتمال اینکه در لایحه بودجه قیمت انرژی واحدهای صنعتی افزایش پیدا کند دور از انتظار نیست. در این خصوص شایعات از احتمال افزایش قیمت گاز طبیعی واحدهای فولادساز برای سال آینده حکایت دارد. قیمت گاز طبیعی واحدهای صنعتی در بودجه ۱۴۰۰ به صورت ضریبی از قیمت خوراک پتروشیمی تعیین شد. به این ترتیب قیمت گاز واحدهای فولادی ۳۰ درصد قیمت خوراک و قیمت گاز واحدهای سیمانی ده درصد قیمت گاز خوراک پتروشیمی تعیین شد. در این هفتهها رشد قیمت خوراک به دنبال رشد قیمت گاز در هابهای بینالمللی (قیمت گاز خوراک پتروشیمی تابعی از قیمت هابهای بینالمللی) اثرات خود را در رشد قیمت سوخت واحدهای سیمانی و افزایش قیمت پایه سیمان منعکس کرده است. امسال اگر بنا بر افزایش ضریب قیمت گاز واحدهای فولادساز باشد احتمالا باید در انتظار افزایش ضریب قیمت گاز واحدهای صنعتی دیگر مانند سیمانی نیز بود. همین موضوع احتمالا قیمت پایه سیمان را بیش از پیش رشد دهد.برگرفته از: www.irancement.com
|
|