www.iiiWe.com » کدام تیپ سیمان را بخریم؟

 صفحه شخصی فرزاد وفادار   
 
نام و نام خانوادگی: فرزاد وفادار
استان: کردستان - شهرستان: سقز
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  پژوهشگر و طراح سازه، مدرس دوره های ارتقا پایه نظام مهندسی
شماره نظام مهندسی:  22-3-0-02410
تاریخ عضویت:  1389/08/27
 روزنوشت ها    
 

 کدام تیپ سیمان را بخریم؟ بخش عمران

13

همان‌گونه که می‌دانیم، سیمان یکی از مصالح ساختمانی مهم در ساختمان‌سازی‌های مسکونی و تجاری است. از این رو، آشنایی با انواع تیپ سیمان‌ها و آگاهی از آخرین قیمت سیمان برای افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، امری ضروری است. چرا که در ماه های اخیر شاهد نوسانات شدید قیمت سیمان نیز بودیم. خبرگزاری ایلنا نیز تا کنون این نوسانات را گزارش داده و طی چند هفته گذشته شاید کاهش نرخ سیمان بودیم.

بتن برای رسیدن به مقاومت لازم نیازمند دما و رطوبت مناسب است تا فرایند هیدراتاسیون سیمان به طور کامل در بتن انجام شود. عدم وجود هر کدام از دو عامل فوق سبب کاهش و یا توقف این فرایند می شود. که ممکن است موجب فروپاشی بتن شود. در کشور ما علیرغم گوناگونی شرایط اقلیمی، توجه چندانی به این موضوع نشده است و در اغلب موارد به دلیل تامین نشدن شرایط اقلیمی مناسب، پروژه ها یا برای مدتی تعطیل می شوند یا کیفیت نهایی بتن بشدت کاهش می یابد. لذا لازم است تمهیداتی صورت گیرد تا بتن ریزی در شرایط آب و هوای سرد امکان پذیر گردد. در مواری برای تسریع در گیرش بتن به جای استفاده از عمل آورن تسریغ شده از سیمان هایی استفاده میشود که سخت شدن آن ها سریع بوده و مقاومت اولیه آن ها زیاد باشد. پس استفاده از سیمان های فوق الذکر در بتن ریزی هوای سرد یکی از روش ها برای حفاظت از بتن در مقابل سرما می باشد.

تفاوت سیمان و بتن

سیمان و بتن اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند. درحالیکه ، سیمان یکی از اجزای سازنده بتن است و محصول نهایی نمی باشد. یکی از کاربردهای سیمان در صنعت ساختمان سازی و ساخت انواع ملات برای چسباندن دانه های آجر بهم است. کاربرد دیگر سیمان در تولید انواع بتن است که در استحکام سازی ساختمان امری ضروری است. سیمان دارای انواع بسیار مختلفی دارد است که هر کدام از آنها مورد کاربرد خاص خود را دارند. برخلاف باور عموم، سیمان پرتلند، یک نام تجاری نیست، بلکه یک نوع سیمان است. همچنین، بسیاری از تولید کنندگان، سیمان پرتلند را می سازند. سیمان یکی از عنصر اصلی بتن است که از ترکیب شیمیایی کلسیم ، سیلیکون ، آلومینیوم ، آهن و مواد دیگری از جمله گچ تشکیل شده، که در مرحله سنگ زنی نهایی به آن اضافه شده و برای تنظیم زمان گیرش بتن استفاده می شود.

پیش از خرید سیمان بهتر است تا با انواع آن آشنا شده و مورد کاربرد هر یک از آنها را بدانیم. بازرگانی گلدن مارت انواع سیمان و کاربردهای آن ها را برای شما شرح خواهد داد. در ادامه نیز، نحوه خرید و اطلاع از آخرین قیمت سیمان را به شما خواهیم گفت. برای خرید راحت، به صرفه با کیفیت و ارزان سیمان می توانید از طریق وب سایت بازرگانی گلدن مارت www. golden-mart.com اقدام کنید. آخرین قیمت سیمان و نحوه خرید انواع محصولات بازرگانی در این وب سایت موجود می باشد. یکی از خدمات ارائه شده این سایت بازرگانی، علاوه بر فروش و صادرات، مشاوره رایگان به خریداران می باشند.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
سیمان تیپ ۱ – سیمان پرتلند معمولی

در ساخت راه آهن، لوله های آب، پل های بتنی، بازسازی جاده ها و ملات بنایی از این نوع سیمان استفاده می شود. برای کاربردهای عمومی در صنعت ساختمان ، به ویژه در آب و هوای معمولی و محیط هایی که در معرض حمله متوسط ​​سولفات یا کلرید قرار دارند، از این نوع سیمان استفاده می شود. می توان در ساخت جاده ها ، پیاده روها ، پله ها ، فونداسیون ها ، ستون ها و اسلب از آن استفاده کرد. برای ساخت سازه های مختلف مانند لوله ، بلوک های توخالی ، سنگ فرش ، کاشی کف ، سقف ، مخازن زهکشی ، لوله کشی و بنایی ، محصولات بتنی پیش ساخته، ساختمانهای معمولی نیز می توان از سیمان تیپ ۲ استفاده کرد.

سیمان تیپ ۲ – سیمان پرتلند اصلاح‌شده

سیمان تیپ ۲ در زمان گیرش حرارت کمتری تولید می کند. همچنین کند تر از سیمان تیپ ۱ می گیرد. موارد کاربرد این نوع سیمان، در ساخت و سازهای حجم بالا است، تا در زمان گرفتن بتن حرارت کمتری تولید شود. در مصارف عمومی ، به ویژه تولید بتن آماده، همچنین، ساختارهای حجمی ، بتن ریزی و روکش در هوای گرم از این نوع سیمان استفاده می شود. بتن هایی که نیاز به هیدراتاسیون حرارتی متوسط ​​دارند استفاده می شود. در تولید بتن پیش ساخته این نوع سیمان ایده آل است. در ساخت ستون ها ، بدنه ها ، سیلوها ، دال های بتنی مسلح و مواردی از این قبیل نیز کاربرد دارد. از جمله کاربرد های دیگر سیمان تیپ ۲ می توان به استفاده در لوله های بتنی ، کانالهای آبیاری ، فونداسیون و مجاری آب و فاضلاب اشاره کرد.

سیمان تیپ ۳ – سیمان زودگیر

در مناطق سرد که نیاز است مدت زمان لازم برای محافظت بتن، کوتاهتر شود، می توان از این نوع سیمان استفاده کرد. اگر میخواهید سیمان تیپ ۳ خریداری کنید بهتر است نگاهی به موارد استفاده از آن بیندازید. اگر در فصل زمستان در محیط هایی با خطر یخ‌زدگی قصد بتن ریزی دارید ، بهتر است از سیمان تیپ ۳ استفاده کنید. موارد دیگر نیز به این شرح هستند: ۱- بتن‌ریزی، بنایی و اندودکاری ۲- آماده سازی مواد اولیه برای روسازی ساختمان ۳- پیاده‌روها، بتن‌آرمه، ساختمان‌ها، مصارف داخلی، خارجی، تجاری، مسکونی، پروژه‌های خاص مانند پایه توربین و موارد دیگر ۴- صنعت پیش‌ساخته‌ها ۵- ساخت، تعمیرات، دوغاب و ملات

سیمان تیپ ۴ – سیمان با گرمازایی کم

این نوع سیمان کند گیر بوده و حرارت کمی نیز تولید می کند. در واقع، میزان تولید گرما باید به حداقل برسد. مصرف این نوع سیمان در هوای گرم از اتصال سرد جلوگیری می کند. از این سیمان می توان در بتن ریزی فله برای کاهش تنش های حرارتی استفاده کرد. در مواردی همچون، بتن‌ریزی‌های حجیم مانند سدها، پایه‌های پل ، ساخت بتن توده ای ، دریایی ، مهندسی هیدرولیک، بتن‌ریزی دیوارها مانند دیوار مخزن آب، استخر و همچنین مکان‌هایی با آب و هوای گرم از سیمان تیپ ۴ استفاده می شود.

سیمان تیپ ۵ – سیمان ضدسولفات

این نوع سیمان زمانی استفاده می شود که بتن در تماس قوی با سولفات باشد. این سیمان عمدتا زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که خاک یا آبهای زیرزمینی در تماس با ساختمان بتنی حاوی مقدار زیادی نمک سولفات باشد. از کاربردهای این نوع بتن می توان به این موارد اشاره کرد: ۱- مسیر عبور فاضلاب مثل لوله‌های انتقال آب ۲- تصفیه‌خانه‌ها، استخرهای آب صنعتی و مخازن ذخیره آب صنعتی ۳- بتن‌ریزی‌های مقیاس بالا همچون فونداسیون‌ها ۴- سازه‌های در مجاورت محیط‌های گچی و سولفاتی ۵- محیط های مرطوب مانند سازه‌های دریایی ۶- بتن‌هایی در خاک یا آب زیرزمینی در معرض حمله سولفات قرار دارند ۷- همچنین در مکان هایی با حرارت هیدراسیون کم که نمی‌توان از سیمان تیپ ۲ استفاده کرد.

سیمان پوزولانی

پوزولان ها طبقه وسیعی از مواد سیلیسی و آلومینیومی هستند که به خودی خود ارزش سیمانی کمی دارند یا هیچ فایده ای ندارند. اما در حضور آب ، در دمای معمولی با هیدروکسید کلسیم (CaOH۲) واکنش شیمیایی داده و ترکیباتی را تشکیل می دهند که دارای خواص سیمانی هستند. مزایای استفاده از پوزولان در سیمان و بتن شامل ۳ مورد است. اول اینکه سود حاصل از جایگزینی بخشی از سیمان پرتلند با پوزولان های طبیعی ارزان تر است. دومین مورد کاهش گازهای گلخانه ای است که در طول تولید سیمان پرتلند ساطع می شود. مزیت سوم افزایش دوام محصول نهایی است. البته مواردی دیگری همچون؛ جلوگیری از ترک خوردن سطحی گسترده بتن، کاهش بتن ریزی، کاهش سرعت و میزان حرارت حاصل از آب گیری و افزایش پایایی بتن از طریق کاهش نفوذ پذیری نیز جز فواید استفده از سیمان پوزولانی می باشد.

سیمان سفید

سیمان پرتلند سفید یا سیمان پرتلند معمولی سفید (WOPC) در همه جنبه ها شبیه سیمان پرتلند معمولی و خاکستری است به جز میزان بالای سفیدی آن. به دست آوردن این رنگ نیاز به اصلاح اساسی در روش تولید دارد و به همین دلیل ، تا حدودی گران تر از نوع خاکستری است. سیمان پرتلند سفید در ترکیب با سنگدانه های سفید برای تولید بتن سفید در پروژه های ساختمانی بزرگ و کارهای تزئینی استفاده می شود. بتن سفید معمولاً به شکل پانل های روکش از پیش ریخته می شود ، زیرا استفاده از سیمان سفید برای مقاصد ساخت و سازمقرون به صرفه نیست. سیمان پرتلند سفید نیز در ترکیب با رنگدانه های معدنی برای تولید بتن و ملات رنگ روشن استفاده می شود. سیمان معمولی ، هنگامی که با رنگدانه ها استفاده می شود ، رنگ هایی تولید می کند که ممکن است جذاب باشند. با استفاده از سیمان سفید ، قرمز روشن ، زرد، آبی و سبز را می توان به راحتی تولید کرد.

برگرفته از: irancement.com

سه شنبه 20 مهر 1400 ساعت 00:00  
 نظرات