صفحه شخصی فرزاد وفادار   
 
نام و نام خانوادگی: فرزاد وفادار
استان: کردستان - شهرستان: سقز
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  پژوهشگر و طراح سازه، مدرس دوره های ارتقا پایه نظام مهندسی
شماره نظام مهندسی:  22-3-0-02410
تاریخ عضویت:  1389/08/27
 روزنوشت ها    
 

 دستورالعمل تهیه نقشه تفکیک آپارتمان بخش نقشه برداری

5

دستورالعمل تهیه نقشه تفکیک آپارتمان در سازمان نظام مهندسی ساختمان

بخش اول

کلیات:

1- کلیه نقشه های تهیه شده بایستی علاوه بر نسخه چاپ شده کاغذی، به صورت فایل رقومی ترسیمی در نرم افزارهای Autocad از ویرایش 2004 به بالا یا Microstation SE و منطبق با نرم افزارهای واسط سازمان ثبت تهیه و ارسال گردد.

تذکر: فایل رقومی در لوح فشرده شامل نقشه ثبتی توصیفی و نقشه تبدیلی UPBUILD میباشد و تمامی نقشه های تبدیلی UPBUILD بایست پردازش و در صورت وجود خطا در پردازش رفع خطا گردند.

2- طبق فایل پیوست اولین برگ تمامی نقشه های تهیه شده برگ اطلاعات نقشه بوده که میبایست توسط نقشه بردار تهیه کننده تکمیل گردد وشامل موارد ذیل باید میباشد:

1-2 ) مشخصات ملک شامل اداره ثبت مربوطه ، پلاک ثبتی، آدرس ملک، شماره پایان کار صادره

2-2 ) مشخصات مالک و یا مالکین

3-2) ملاحظات :
نقشه های تفکیکی باستناد گواهی پایان کار صادره و با رعایت محدوده سند مالکیت تهیه و درصورت مغایرت محل با گواهی پایان کار یا عدم مطابقت با سند مالکیت ، جزئیات مغایرت یا عدم تطابق در قسمت ملاحظات ذکر و گواهی می گردد.
توضیح و قید واحد هایی که به برخی از قسمتهای مشاعی (مانند بام و حیاط ) دسترسی ندارند .
گواهی مطابقت جمع مساحت قطعات مفروزی و مشاعی با مساحت کل عرصه
گواهی مطابقت نقشه تفکیکی تهیه شده با نقشه اجرایی و تائید رعایت فضاهای مشاعی پیش بینی شده و عدم تجاوز به مشاعات

3 - مهر و امضاء تهیه و ترسیم کننده نقشه و ناظر و مالک یا وکیل یا قائم مقام قانونی آن

4 – صفحات دوم الی آخر مربوط به نقشه های تفکیکی طبقات طبقات میباشد .

5 - نقشه های کاغذی میبایست فاقد هرگونه لاک گرفتگی باشند.

6 – ارسال نقشه تهیه شده تفکیکی توسط نقشه بردار عامل بشرح ذیل به سازمان نظام مهندسی و سپس ارسال نقشه ها به همراه لوح فشرده فایل های رقومی مربوط در لفافه یا پاکت در بسته ممهور به مهر تهیه کننده نقشه و سازمان نظام مهندسی

6 -1 ) پس از تهیه نقشه تفکیکی توسط نقشه بردار نظام در موعد مقرر نقشه رقومی تهیه شده از طریق ایمیل nezaratnta@yahoo.com به بخش نظارت ارسال گردد .

6 –2 ) بررسی نقشه ها توسط ناظر دفتری معرفی شده و در صورت لزوم هماهنگی با نقشه بردار مربوطه جهت رفع نواقص احتمالی و تأیید نهایی نقشه و ارسال ایمیل نقشه تاییدی به نقشه بردار تهیه کننده نقشه

6– 3) مهر و امضاء نقشه توسط نقشه بردار و اخذ امضاء مالک در ذیل نقشه و ارسال نقشه به قسمت نظارت همراه با نامه جهت ارائه به سازمان نظام مهندسی

4-6) امضاء نقشه توسط ناظر و اسال نقشه به سازمان نظام مهندسی توسط ناظر

7 – جهت محاسبه حق الزحمه تهیه نقشه تفکیکی حیاط مشاعی ، درز انقطاع ، پشت بام (فاقد هر گونه قسمتهای اختصاصی و مشاعات مانند انباری ، سرویس بهداشتی و ... ) و فضای نورگیر مشاعی جزو متراژ زیربنا محاسبه نمیگردد و در صورت وجود مفروزات یا مشاعاتی در پشت بام که منجر به تهیه نقشه پشت بام میگردد کل سطح پشت بام در متراژ زیر بنا مجاسبه میگردد و مساحت نورگیر نیز فقط یکبار و در طبقه ای که دارای کف میباشد محاسبه میگردد.

8 - در خصوص نقشه های مورد اختلاف بین مالک و نقشه بردار نظام پس از ارسال نقشه توسط نقشه بردار به سازمان با قید عدم امضاء و تمکین مالک به نقشه تهیه شده پرونده به بخش نظارت ارجاع و با تعیین ناظر میدانی بررسی و متراژ مجدد صورت میگیرد.

بخش دوم

نحوه برداشت و ترسیم نقشه تفکیکی

برای تهیه نقشه تفکیکی رعایت موارد زیر الزامی است:

1- تهیه و ترسیم نقشه تفکیکی اعیانی به تفکیک طبقات و چاپ آن در مقیاس مناسب به نحوی که کلیه شکستگیها و طول ابعاد بر روی نقشه مشخص و خوانا باشد. (حتی الامکان در کاغذ A4 یا A3)

2- نمایش محیطی قسمتهای اختصاصی و مشاعات با ذکر طول ابعاد در هر ضلع و قید مساحت نظیر مساحت آپارتمان، تراس و بالکن اختصاصی و منضمات از قبیل انباری ، پارکینگ و درج مساحت و طول ابعاد تراس و بالکن و ...

3- ارائه نقشه کلیه طبقات بصورت جداگانه برای مواردی که طبقات تیپ نیستند .

4- لازم است کلیه مفروزات اعم از واحدهای تفکیکی ، پارکینگها و انباریها با هر نوع کاربری به شرح ذیل شماره گذاری شود:

4-1 )کلیه قسمتهای اختصاصی به غیر از انباری و پارکینگ مانند آپارتمانها با هر نوع کاربری و واحدهای تجاری و یا دارای عناوین خاص مانند کارگاه ، آرایشگاه ، هنرکده و ... به عنوان قطعه تفکیکی محسوب و شماره قطعه تخصیص داده شده از نقطه شمال غرب شروع و در جهت عقربه های ساعت به ترتیب طبقات از پایین ترین طبقه به بالاترین طبقه ختم گردد.

4-2) برای منضمات قطعات تفکیکی مانند انباریها و پارکینگ ها شماره یک از نقطه شمال غرب شروع و درجهت عقربه های ساعت بترتیب از بالاترین طبقه به پایین ترین طبقه بصورت مجزا صورت پذیرد . در مورد جهت شماره گذاری بلوک های ساختمانی نیز ملاک ، روش فوق میباشد.

5- نمایش محیطی محل درهای ورود به قسمت های اختصاصی و اشتراکی و همچنین محل درب و پنجره
قسمتهای اختصاصی که به سایر قسمتهای اشتراکی و معابر یا فضای آنها باز می شوند با درج سیمبلهای مربوطه در نقشه ترسیمی توصیفی در لایه جداگانه

6 - نمایش میزان تعریضی گذر که در پایانکار پیش بینی شده و تاکنون در محل اجرا نشده، بر روی نقشه با ذکر طول ابعاد و مساحت

7 - نمایش میزان درز انقطاع و ذکر مساحت آن در نقشه ثبتی .

8 - ذکر طول ابعاد و شماره پلاکهای مجاور و شماره پلاک ثبتی در نقشه و گواهی مطابقت وضعیت فعلی مجاورین با پلاکهای ذکر شده در سند مالکیت و ذکر موارد اختلاف بین سند و محل.

9 - نمایش حد فاصل مورد تفکیک با پلاکهای مجاور و قطعات مورد تفکیکی و قسمتهای پیرامونی

10 -تائید و گواهی عدم دسترسی سایر طبقات به بالکن های غیر مسقف و قید مساحت آن با قید موضوع و توصیف آن در نقشه .

11-درج طول ابعاد و مساحت دقیق مشاعات و نمایش آن بر روی نقشه شامل : کل عرصه ، نورگیرها ، داکت ها ، راهروهای اشتراکی ، راه پله ،آسانسور ها ، تاسیسات ، انبارهای مشاعی ، حیاط مشاعی ، پشت بام مشاعی ، درزهای انقطاع ، رایزرهای عمومی و کانالهای کولر ، حیاط خلوت ، لابی ، سالن اجتماعات ، قسمتهای ورزشی ، رفاهی و خدماتی مشاعی مجتمع ها ، سرایداری و سایر قسمتهای مشاعی

11-تعیین موقعیت تراس هایی که راه عبور جداگانه دارد و سقف بام طبقه زیرین است و تاسیسات روی آن نصب است و گواهی موارد مذکور.

12-رعایت فاصله بین پارکینگها با فضاهای ارتباطی مشاعات مانند راهروها ، لابی ها و راه پله ها و آسانسورها و نیز فاصله بین پارکینگها با ورودی انباریها و در صورت عدم رعایت فاصله مورد نیاز حتما حق عبورها در نقشه قید و گواهی گردد

13-نمایش محل ستونها بر روی پلان طبقه ای که پارکینگها در آن قرار دارد.

منبع: http://for-engineer.blogfa.com

سه شنبه 18 شهریور 1393 ساعت 14:18  
 نظرات