صفحه شخصی فرزاد وفادار   
 
نام و نام خانوادگی: فرزاد وفادار
استان: کردستان - شهرستان: سقز
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  پژوهشگر و طراح سازه، مدرس دوره های ارتقا پایه نظام مهندسی
شماره نظام مهندسی:  22-3-0-02410
تاریخ عضویت:  1389/08/27
 روزنوشت ها    
 

 کوچکترین کشورهای جهان بخش عمومی

5

در این سری از مقالات (۲ مقاله) اقدام به معرفی ۱۰ کوچکترین کشور دنیا میکنیم. برخی از این کشورها همانند واتیکان معروف بوده اما برخی دیگر شاید حتی اسمشان را هم نشنیده باشید! در قسمت اول اقدام به معرفی مالدیو, سیشل, نائورو, ناختن اشتاین و واتیکان می نماییم.

۱- مالدیو

کشور جزیره ای مالدیو که در اقیانوس هند واقع شده است کوچکترین کشور آسیایی است. همچنین این کشور کم ارتفاع ترین کشور جهان نسبت به سطح آبهای آزاد است (ارتفاع میانگین ۱٫۵ متر از سطح آب). مساحت این کشور تنها ۲۹۸ کیلومتر مربع بوده و جمعیت آن ۳۹۶,۰۰۰ نفر است. پایتخت مالدیو ماله نام دارد و دین رسمی این کشور اسلام است.
در گذشته منبع در آمد این کشور صادرات ماهی تن خشک شده و برخی نرم تنان دریایی بود اما امروزه بیشتر درآمد مالدیو از صنعت گردشگری تامین میشود.

۲- جمهوری سیشل:

مساحت سیشل ۴۵۵ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۸۴ هزار نفر است که آنرا کم جمعیت ترین کشور آفریقایی میکند. البته سیشل جمعیت بومی نداشته و اغلب ساکنین آنرا مهاجران فرانسوی, آفریقایی, هندی و چینی تشکیل میدهند. این کشور مجمع الجزایری که در شمال ماداگاسکار واقع است از بیش از ۱۱۵ جزیره تشکیل شده است. اصلی ترین منبع درآمد سیشل در گذشته صادرات نارگیل, وانیل و دارچین بوده است اما از سال ۱۹۷۶ که سیشل استقلال خود را از بریتانیا بدست آورد, بیشتر درآمد این کشور از صنعت گردشگری تامین میشود.

۳- لیختن اشتاین:

لیختن اشتاین کشوری با مساحت ۱۶۰٫۴ کیلومتر مربع بوده که بین سوئیس و اتریش واقع شده است. جمعیت این کشور ۳۵,۰۰۰ نفر بوده و گفته میشود میزان با سوادی در آن ۱۰۰% است! همچنین این کشور یکی از بالاترین سطوح زندگی و رفاه شهروندان در جهان را دارد. بیشتر منبع درآمد این کشور از صنعت گردشگری, بانکداری و صادرات فرآورده های دندانپزشکی و ماشین آلات است.
پایتخت لیختن اشتاین فادوتس نام دارد. این کشور سومین کشور کوچک اروپا است و زبان رسمی در آن آلمانی است.

۴- نائورو:

نائورو در اقیانوس آرام جنوبی در منطقه میکرونزی واقع شده است. مساحت این کشور ۲۱٫۳ کیلومتر مربع بوده که آنرا کوچکترین کشور جزیره ای در دنیا میکند. نائورو استقلال خود را در سال ۱۹۶۸ بدست آورد. جمعیت این کشور کمتر از ۹۰۰۰ نفر است. جالب است بدانید نائورو هیچ ارتش یا نیروی مسلحی ندارد.

۵- واتیکان:

واتیکان که یکی از شناخته شده ترین کشورهای این لیست است در شهر رم واقع شده است. مساحت آن ۴۴ هکتار بوده و تاسیس آن در سال ۱۹۲۹ بوده است. واتیکان توسط پاپ اداره میشود. برخی از زیباترین ساختمانهای جهان همچون کلیسای سیستین, کلیسای سنت پیتر, خانه محل اقامت پاپ و قصر حواری در واتیکان هستند.
جمعیت رسمی واتیکان ۸۰۰ نفر بوده اما روزانه هزاران نفر به این شهر مراجعه میکنند.


در سری دوم مقاله کوچکترین کشورهای جهان, ۵ کشور موناکو, فدراسیون سنت کیتس و نویس, جزایر مارشال, سان مارینو و تووالو را به شما معرفی میکنیم. برای آشنایی با این کشورها به ادامه مقاله توجه فرمایید:

۶- موناکو:

موناکو دومین کوچکترین کشور دنیاست (پس از واتیکان) که در اروپای غربی واقع شده است. این کشور بسیار کوچک از سه طرف با فرانسه و از یک طرف با دریای مدیترانه مرز دارد. . در ۲۰ سال گذشته با خشک نمودن آب دریا مساحت این کشور افزایش یافته و اکنون نزدیک به ۲ کیلومتر مربع رسیده است. جمعیت موناکو حدودا ۳۶,۰۰۰ نفر بوده که این موضوع باعث شده این کشور به متراکم ترین کشور دنیا از لحاظ جمعیتی تبدیل شود. زبان رسمی موناکو فرانسوی است. با وجود اینکه موناکو یک کشور مستقل به حساب می آید و سیاست خارجی مستقل خود را دارد اما امور دفاعی از این کشور به فرانسه واگذار شده است.

۷- فدراسیون سنت کیتس و نویس:

سنت کیتس و نویس کشوری است جزیره ای در دریای کارائیب, غرب آنتیگوا و باربودا و شرق جزایر ویرجین آمریکا. جمعیت این کشور حدودا ۵۲,۰۰۰ نفر است. این کشور کوچکترین کشور پادشاهی در آمریکا هم از لحاظ جمعیت و هم از لحاظ مساحت است. پایتخت این کشور باسه تر نام دارد. سنت کیتس و نویس هر کدام نام یک جزیره هستند که مجموع این دو کشور فدراسیون سنت کیتس و نویس را تشکیل میدهد. این جزایر جزو اولین جزایری هستند که اروپایی ها در آنها مستقر شدند.
این کشور جزو کشورهای مشترک المنافعی است که در حکومت ملکه الیزابت دوم (ملکه انگلستان) است.

۸- جزایر مارشال:

این کشور کوچک در اقیانوس آرام شمالی واقع شده است و بیشتر سطح آنرا جزایر مرجانی تشکیل میدهند. مساحت این کشور ۱۸۱ کیلومتر مربع و جمعیت آن حدودا ۶۸,۰۰۰ نفر است. جزایر مارشال تشکیل شده از مجموع ۱,۱۵۶ جزیره کوچک است. نائورو که در قسمت قبلی مقاله معرفی شده بود در جنوب این کشور واقع شده است. زبانهای رسمی در این کشور, مارشالی و انگلیسی هستند. جزایر مارشال در اولین بار در سال ۱۵۲۶ توسط یک اسپانیایی کشف شد اما نام امروزی آن از یک کاشف و جستجوگر انگلیسی با نام جان مارشال گرفته شده است. در سال ۱۸۷۴ این جزایر به آلمان فروخته شدند. در زمان جنگ جهانی اول, ژاپن جزایر مارشال را به اشغال خود درآورد و در زمان جنگ جهانی دوم آمریکا این جزایر را اشغال کرد. تا در سال ۱۹۸۶ که این کشور استقلال خود را بدست آورد. با وجود این, هنوز ایالات متحده آمریکا دفاع و بودجه لازم را برای این کشور تامین میکند. زیرا به دلیل کمبود منابع طبیعی در جزایر مارشال, امکان استقلال اقتصادی برای آن وجود ندارد. جالب است بدانید جزایر مارشال بین سالهای ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۸ به عنوان محل تست سلاحهای اتمی توسط آمریکا استفاده میشد. در این مدت آمریکا ۶۷ سلاح اتمی را در این کشور امتحان کرد. طوری که در سال ۱۹۵۶ کمیسیون انرژی اتمی, جزایر مارشال را آلوده ترین محل در دنیا معرفی کرد. از سال ۱۹۵۶ الی ۱۹۹۸ بیش از ۷۵۹ میلیون دلار غرامت به دلیل این آلودگی ها و مشکلات سلامتی بوجود آمده, توسط آمریکا به ساکنین این جزایر پرداخت شد.

۹- سان مارینو:

مساحت سان مارینو ۶۱ کیلومتر مربع بوده و جمعیت آن حدودا ۳۰,۰۰۰ نفر است. این کشور کوچک در ایتالیا محصور شده است. سان مارینو کم جمعیت ترین کشور عضو شورای اروپا است. هر چند این کشور جزو اتحادیه اروپا نیست اما اجازه استفاده از واحد پول یورو را دارد. سان مارینو یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا است. درآمد این کشور بیشتر از صنعت, خدمات و گردشگری تامین میشود. جالب است بدانید درآمد سالانه این کشور از هزینه های آن بیشتر است. همچنین نرخ بیکاری در این کشور جزو کمترینها در کل اروپا است.

۱۰- تووالو:

تووالو در اقیانوس آرام جنوبی درمسافتی تقریبا مساوی بین هاوایی و استرالیا واقع شده است. این کشور دارای مساحتی برابر با ۲۶ کیلومتر مربع و جمعیتی حدودا ۱۰٫۵ هزار نفره است که آنرا سومین کم جمعیت ترین کشور دنیا (پس از نائورو و واتیکان) میسازد. همچنین از لحاظ مساحت این کشور چهارمین کوچکترین کشور دنیا است (پس از واتیکان, موناکو و نائورو). تنها صادرات این کشور ماهی و نارگیل بوده و به جز چند نوع میوه بقیه کالاهای مصرفی ساکنین تووالو از کشورهای خارجی تامین میشود. این موضوع باعث شده تووالو به کمکهای مالی و غیرمالی کشورهای خارجی وابسته باشد. زبانهای رایج در این کشور تاووالویی و انگلیسی است. گفتنی است این کشور استقلال خود را در سال ۱۹۷۸ از انگلیس بدست آورد اما رئیس حکومت این کشور نیز همانند فدراسیون سنت کیتس و نویس, ملکه انگلیس است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید دامنه اینترنتی دات تی وی (.tv) که بیشتر برای شبکه های تلویزیونی استفاده میشود در واقع دامنه اینترنتی این کشور کوچک است! این موضوع باعث شده تووالو از این دامنه به عنوان یک منبع درآمد استفاده کند.


منبع: سیویلتکت

شنبه 26 مهر 1393 ساعت 15:26  
 نظرات